UFT 2016: DUFT 2

Welkom op de site van de Urologische FietsTocht

groepsfoto UFT 2016

NVU UFT 2014

DUFT 2016

 

 

De dertiende UrologischeFietsTocht 2016 (DUFT-2)

 
Op 14 mei 2016 werd de legendarische wielerklasieker, de UFT, verreden in het Limburgse heuvellandschap. Gestart werd er met koffie, vlaai en geconcentreerde bietensap. Bietensap? Jawel, dat laat je niet staan als je wordt wijs gemaakt, dat het de sportprestaties met 16% zou kunnen verbeteren. Op de ochtend zelf kwamen de laatste inschri
jvingen binnen. Het totaal kwam op 33 rijders! Met daarnaast 6 motards, een mecanicien in een bezemwagen, een fotografe en een organisatrise was het een heel gezelschap!

Het wielerpeloton bleek dit jaar sterk, het materieel uitstekend, met slechts één lekke band. Eén deelneemster maakte haar fietsdebut, op een geleende racefiets, en had de eerste kilometers nog wat schakelinstructie nodig. Maar zij reed de hele rit uit: respect! Er werd al snel op het grote blad geschakeld, waarna de vaart er goed in zat. Er werd minder gestopt/gewacht dan voorheen. Althans, dat was het gevoel dat Ronald had :-).

De Bemelerberg was de openingsklim, maar vele zouden er volgen. Een enkele novice vroeg zich af of hij na de lunch nog wel verder mee zou rijden. Tot Ronald hem uitlegde, dat hij niet met hem samen opreed uit sociale overweging, maar omdat er niet heel veel meer in zat… (eerlijk duurt het langst). Na 60km was het tijd voor de traditionele klimtijdrit bij Val
Dieu. Daar werd gestreden, maar Stijn Mutselaers was wederom de niet te kloppen man. Saskia Welting was de snelste vrouw.
Op het terras bij de abdij van Val Dieu werden de verdiende luxe broodjes verorberd. Professor Horenblas beklaagde zich bij zijn assistent, dat hij de tijdrit niet had gewonnen, omdat zijn assistent het had laten afweten als knecht en springplank voor de eindsprint bergop.
Na de lunch werd het pas echt menens: de wegen werden smaller en de steile- maar korte klimmetjes volgden elkaar in snel tempo op, waardoor het leek of er geen meter meer vlak werd gereden. De Gulperberg en de Kruisberg waren nog te doen maar op de Eyserbosweg werden de benen echt op de proef gesteld: een dikke kilometer lang, met pieken tot 17%. Bij deze klim bracht een enkele fietser bedenkelijke geluiden voort om alle kracht uit de benen te persen. Duidelijk werd wel dat je hem niet als buurman wil hebben ;-).
Na ruim 5 uur, met een gemiddelde van 20,4 km/u en 1480 geklommen meters waren de drankjes en de hapjes op het terras bij de Geulhemermolen welverdiend. De winnaar werd gehuldigd, de motards bedankt. Na een verfrissende douche werd er met 17 deelnemers heerlijk gedineerd bij Meditaraneo in Maastricht.

We zien terug op een geslaagde dag! Tot volgend jaar!

pim en ronald klein

 

 

 

Ronald Nooter en Pim van Leeuwen

Klik hier voor de foto’s

 

 

 

 

 

 

  • groepsfoto van de UFT 2017