Ronde reglement

Art. 1 Organisatie

De UFT is een niet-democratisch instituut, dat wordt geleid door enkele vaste personen, die in overleg vervangen kunnen worden

Art. 2 Type koers

De koers wordt verreden met mannen en vrouwen onder de 85 jaar.

Art. 3 Deelneming

Om deel te nemen dient er een aantoonbare affiniteit met het beroep Uroloog zijn. Een helm is verplicht.

Art. 4 Start

Er is een vrije start. Tijdens de koers mag er geen eigen materiaalwagen de renner volgen. Persoonlijke verzorgers zijn ook niet welkom

Art. 5 Tijdslimiet

In overleg met de jury, de organisatie en het hoofd van de bezemwagen kunnen renners die op een achterstand rijden van meer dan 250% op de koploper, uit koers worden gehaald. De tijdslimiet kan door het hoofd van de bezemwagen met 10% worden verhoogd indien de renner in kwestie de medewerkers weet om te kopen met aantrekkelijke cadeaus.

Art. 6 Klassementen

  1. Klimgeit

Voorafgaand aan de lunch wordt een tijdrit georganiseerd. Na het horen van het startschot snellen de renners zich op hun koersfiets naar de top van de berg. Hier staat de jury klaar om, indien nodig per fotofinish, te bepalen wie dit jaar de titel van “klimgeit” mag dragen.

  1. Pechvogel

Tevens wordt tijdens de borrel een democratische verkiezing onder de medewerkers van de bezemwagen gehouden, waarmee de pechvogel wordt aangewezen. Iedere medewerker is gerechtigd om te stemmen op de renner die het in zijn/haar ogen het meest verdiend de titel “Pechvogel” te mogen dragen.

Art. 7 Prijzenschema

De koersleiding behoudt zich het recht voor prijzen uit te reiken. Het behoudt zich ook het recht voor om geen prijzen uit te reiken.

Art. 8 Anti-doping controle

Tijdens het evenement zijn de dopingreglementen van UCI/KNWU in zijn geheel van toepassing. Alle renners dienen zich persoonlijk te overtuigen of zij zijn aangewezen voor anti-doping controle. De anti-dopingcontrole vindt plaats in de anti-doping unit bij de start en finish van de koers.

Art. 9 Afzeggen binnen twee weken voor de start is geld terug. Daarna is geen geld terug.

Art. 10 gebruik van een hulpmotor, elektrisch of op welke energiebron dan ook, is niet toegestaan, tenzij na uitdrukkelijke toestemming van de organisatie.

Art. 11 betaling moet zijn voldaan uiterlijk 1 dag vóór vertrek. Anders zal cash moeten worden afgerekend bij de organisatie op de dag van de UFT en wel vóór vertrek.  Bij ingebreke blijven, ziet de organisatie zich genoodzaakt de wanbetalers op de site te vermelden.